Kilpailuvarusteet

Kun harrastaja hankkii Suomen Karateliiton alaisiin / kansainvälisiin kilpailuihin tarvittavia suojuksia / pukuja tulee niiden olla varustettu seuraavalla tekstillä: WKF APPROVED . Tämä tarkoittaa sitä, että suojukset hyväksytään kisoissa. Kysykää vielä hankkiessa, että tämä ehto täyttyy. Varusteita on mahdollisuus hankkia esimerkiksi Kamppailijan kautta.

Kilpailusäännöt ja toimitsijan muistilista

Karatekilpailujen viralliset säännöt löytyvät Suomen Karateliiton sivuilta materiaalit linkin kautta. Kilpailusäännöistä on saatavilla myös Suomenkielinen versio.

Toimitsijoille säännöistä on tehty lyhyt muistilista, jonka avulla on helppo kerrata tärkeimmät säännöt.

Antidopingohjeet

Kilpailemiseen liittyvä antidopingohjeistus löytyy Suomen Karateliiton sivuilta materiaalit linkin kautta.  Saatavilla on esimerkiksi seuran antidoping-käsikirja ja Suomen Karateliiton antidopingohjelma. Lisäksi tietoa on saatavilla myös Suomen Antidopingtoimikunnan sivuilta http://www.antidoping.fi.

Ilmoittautuminen kilpailuihin

Kaikkiin kilpailuihin ilmoittaudutaan seuran kautta. Seura toimittaa tiedon virallisista seuran kilpailijoista kisajärjestäjälle. Ilmoitautuminen kilpailuihin tapahtuu lähettämällä sähköposti osoitteeseen jari.remes@nurmijarvenkarate.fi. Sähköpostissa tulee mainita kisakutsussa pyydetyt tiedot. Sähköpostin otsikkoriville maininta “ILMOITTAUTUMINEN KILPAILUIHIN” sekä kilpailukutsussa mainittu kilpailun virallinen nimi. Ennen ilmoittautumista kannattaa osallistumisesta keskustella seuran valmentajien ja päävalmentajan kanssa.

Ohjeita kisapaikalle

Kilpailupaikalla kun urheilija näkee oman seuran valmentajan tuomariasussa, niin viralliselta tuomarilta ei sääntöjen mukaan saa kysyä mitään kilpailuun liittyvää asiaa. Tervehtiminen on toki suotavaa. Tämä on virallinen sääntö , joka aiheuttaa tuomarille hylkäyksen kisasta, mikäli hän neuvoo urheilijaa. Tämä on ns. yhden roolin sääntö. Moni on kisapaikalla törmännyt ns. pidättäytyvään tuomariin ja se johtuu nimenomaan tästä erittäin tiukasta säännöstä.