Nurmijärven Shotokan Karaten toiminta on alkanut jo vuonna 1990, jolloin viisi innokasta nurmijärveläistä rekisteröivät seuran nimellä Kyoodai-Kan Karate r.y. Samana vuonna seurasta tuli myös Suomen Karateliiton jäsen.

Toiminta Nurmijärvellä on alkanut oikeastaan onnekkaasta erehdyksestä. Tarina, joka usein kuullaan seuran alkuajoilta kertoo siitä, kuinka seuran ensimmäinen ja nykyinen puheenjohtaja Tommi Lehtimäki näki itsepuolustusnäytöksen Hyvinkäällä. Näytöksestä syntyi idea ja halu saada taistelulajien harrastusmahdollisuus myös Nurmijärvelle. Jokin aika näytöksen jälkeen Lehtimäki oli liikkeellä ystävänsä Markku Pispalan kanssa. Kaverukset olivat kaupungilla ja törmäsivät sattumalta itsepuolustusnäytöksen vetäneeseen karatekaan, Harri Hämäläiseen. Lehtimäki ja Pispala rohkaisivat mielensä ja kävivät jututtamassa Hämäläistä. Ilmeisesti Lehtimäen ja Pispalan innostus oli tarttuvaa ja puhetaidot kohdallaan, sillä niiden puheiden pohjalta Hämäläinen lupautui vetämään yhdet harjoitukset Nurmijärvellä. Jatkoa luvattiin katsoa ensimmäisten harjoitusten jälkeen puolin ja toisin.

Nurmijärvellä ajatuksesta oltiin innostuneita. Jo ensimmäisiin harjoituksiin ilmestyi noin viitisenkymmentä innokasta aloittelijaa. Tämä yllätti Hämäläisen; näky viidestäkymmenestä verkkareihin sonnustautuneesta aloittelijasta pikkuruisessa Ahjolan peilisalissa ei kuulemma ollut se, mitä hän oli odottanut. Hämäläinen ei suinkaan ollut ainoa, joka koki yllätyksen. Harjoitusten alettua yllätyksen kokivat myös kaikki viitisenkymmentä paikalle saapunutta. He olivat nimittäin kuvitelleet aloittavansa kick-boxingin! Tuskin kaikille edes selvisi ensimmäisellä kerralla, ettei kyseessä ollut kick-boxing vaan karate. Tämä ei kuitenkaan innostusta eikä mielenkiintoa sammuttanut Nurmijärvellä! Pienestä alkuvaiheen väärinymmärryksestä huolimatta jatkoa toivottiin. Ja niin jatkosta sovittiin tyytyväisenä myöskin siitä, että kyseessä on karate eikä alunperin uskottu kick-boxing. Ensimmäinen karaten alkeiskurssi Nurmijärvellä järjestettiin tältä pohjalta Nurmijärven Nuorisotoimen tukemana Ahjolassa, Nuorisotoimen tiloissa.

Kaikki kolme Nurmijärven Shotokan Karaten käytössä ollutta kangaslogoa.